meet thebrothers

Horn
9 november 2022

The Bush Brothers presenteren zich voor het eerst op de Royal Flora Holland Trade Fair

Een opvallende stand op de Royal Flora Holland Trade Fair in Aalsmeer: The Bush Brothers. Op stand nr 23.5 kan de handel voor het eerst kennismaken met twee broers - een tweeling ook nog - die in de jungle van Zuid-Amerika zoeken naar bijzondere orchideeën. Daarvan hebben de twee broers er inmiddels al enkele tientallen gevonden. Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de bijzondere soorten, kweken de broers de orchideeën ook zelf op. Dat gebeurt op het eigen bedrijf in het Westlandse De Lier (tussen Rotterdam en Den Haag).

The Bush Brothers zijn Patrick en Marco. De twee zijn beiden ervaren botanisten, die al jarenlang door het oerwoud zwerven. Daar hebben de twee al belangrijke ontdekkingen gedaan, vooral Oncidiums, Zygopetalums en Brassia's. Al lang geleden zijn de tweelingbroers een eigen bedrijf gestart, met 4,4 hectare kas. Dat is modern ingericht met meerdere afdelingen waardoor elk soort opgroeit onder natuurlijke omstandigheden.

Hun ontdekkingen hebben de Bush Brothers al veel erkenning opgeleverd onder collega-botanisten over de hele wereld. Niet voor niets zijn ze meermalen onderscheiden met de prestigieuze ‘Botanical Discovery Award’ van de International Botanists Association. Hun vindingen sierden tientallen keren de covers van veel gelezen vakbladen. Daarom vinden de twee broers het tijd worden dat het vak weet wie erachter de vaak spectaculaire vondsten zit. Die onthulling is gereserveerd voor de Royal Flora Holland Trade Fair in Aalsmeer, die van 9 tot en met 11 november 2022 wordt gehouden.

Wie nieuwsgierig is, is welkom in stand nr. 23.5.

And so... the adventures begins.

Meet Patrick, the Scientist!

Meet Marco, the Botanist!

No bush is big enough for two brothers.

Nieuwsoverzicht