Butterfly-body Butterfly-left Butterfly-right

Let'sexplore

Ruler
Logo

Schatting: er zijn nog 400.000 plantensoorten te ontdekken in de wereld.

Bush Brothers, let’s go!

The
world is
yours

No bush is big enough for two brothers.

Ergens ver weg in het oerwoud van Zuid-Amerika staan twee mannen aan de voet van een snel stromend riviertje. Het is de zoveelste hindernis in hun zoektocht door een bijna ondoordringbare barrière van groen. Zweetdruppels parelen van hun voorhoofd. Het gezoem van muskieten is bijna oorverdovend. Het kapmes is in de aanslag. Op de grond is er continu het gevaar van slangen. Dag in dag uit, door hitte en regen.

Maar de twee - aan hun uitrusting te zien botanici - zijn vastberaden. Ze banen zich een weg door het water, met voorzichtige passen. Want in hun rugzak wacht een groot kapitaal: een nieuwe plantensoort, één die nog nooit door een mens op aarde is waargenomen. Misschien wel een Oncidium, een Zygopetalum, een Brassia of een groene plant. Altijd weer is er die beloning, om het mysterie van de natuur soort voor soort te ontrafelen. Hoeveel van die natuurschatten er dankzij hun speurwerk al uit de anonimiteit zijn gehaald? Niemand die het weet.

‘In hun rugzak wacht een groot kapitaal: een nieuwe plantensoort’

Die geheimen van de natuur ontrafelen is de passie van de Bush Brothers. Beiden botanisten in hart en nieren. Beiden gefascineerd door het ontdekken van weer een nieuwe plantensoort. Al sinds decennia lang doorzoeken de Bush Brothers oerwouden en bergstreken, vooral die in Zuid-Amerika waar het Boek van de Wereldse Flora keer op keer opnieuw wordt herschreven.

Loupe

Dagen gaan vaak voorbij, zonder ook maar iets te vinden. Totdat er ergens tussen de grijze rotsen een bloem de kop opsteekt. Is het een onbekend soort? Ja!

Hun ontdekkingen hebben de Bush Brothers al veel erkenning opgeleverd onder collega-botanisten over de hele wereld. Niet voor niets zijn ze meermalen onderscheiden met de prestigieuze ‘Botanical Discovery Award’ van de International Botanists Association. Hun vindingen sierden tientallen keren de covers van veel gelezen vakbladen.

Maar veel liever nog willen de Bush Brothers de hele wereld kennis laten maken met de verborgen schoonheid van de natuur. Daarom zijn ze niet alleen ontdekkingsreizigers, op zoek naar nieuwe groene en bloeiende planten, maar ook kwekers. Kwekers met dezelfde passie en fascinatie. Al hun ontdekkingen worden met zorg vermeerderd en daarna opgekweekt in eigen kassen. Daar staat een breed assortiment orchideeën en groene planten, stuk voor stuk bijzonder: door de schoonheid, het gewicht, de kleur of de geur.

In de kassen worden exact de omstandigheden geïmiteerd waaronder elk soort is aangetroffen, zoals temperatuur, water en voeding. Zodat elke plant opgroeit in zijn eigen natuurlijke habitat, in 13 verschillende kasklimaten. En zodat elke plant een consument laat kennismaken met een wereld die nog nooit een mens had aanschouwd. Totdat de Bush Brothers ‘m ontdekten.

onze collectie

Het is een lange reis om een nieuwe variëteit te vinden. Het is een nog langere reis om van die variëteit genoeg aantallen te kweken om nog veel meer mensen ervan te laten genieten.