About thebrothers

Horn
Wie zijn die twee broers die van zoeken naar bijzondere orchideeën en groene planten hun levenswerk hebben gemaakt?

The Bush Brothers, nice to meet you! The Bush Brothers zijn Marco en Patrick Lansbergen. Broers, tweelingen zelfs.

Maar vooral ontdekkingsreizigers: altijd op zoek naar orchideeën en groene planten die nog onbekend zijn gebleven. Al bijna dertig jaar lang zijn Marco en Patrick gefascineerd door de geheimen van de natuur. Een fascinatie die bijna wel in het DNA moet hebben gezeten: ouders Theo en Toos Lansbergen waren het die hen voorgingen in het kwekersvak. Eerst als groententelers, later als bloementelers.

Met de komst van de twee zonen in het bedrijf verschoof de focus naar exclusiviteit. Het bedrijf in De Lier, 44.000 vierkante meter, is een showroom van de mooiste orchideeën, afgewisseld met groene planten. Planten groeien er zoals in de natuur, met eigen afdelingen waarin klimaat en watergift exact zijn afgestemd op de behoefte per variëteit. Soms worden talentvolle soorten op de eigen kwekerij met elkaar gekruist.

Telen zoals in de natuur gewoon is betekent ook: het milieu niet onnodig belasten. Daarom is zuinig omspringen met natuurlijke hulpstoffen als energie en water vanzelfsprekend. Net als het beleid om geen plastic te gebruiken. Certificering volgens MPS-A en MPS GlobalGAP bewijst die duurzame intenties.

De samenwerking met een groot laboratorium in Thailand verzekert de Bush Brothers van een continue stroom aan stekmateriaal. De eerste twee jaar van hun bestaan groeien de orchideeën en groene planten ook op in Thailand, onder authentieke omstandigheden. Dan zijn de planten groot en sterk genoeg om te worden afgekweekt in de eigen kassen van de Bush Brothers – ook een proces dat meestal zo’n twee jaar in beslag neemt. En dan is het tijd voor een plant om anderen te betoveren.

de expeditie

Get in touch

Vragen. Opmerkingen. Suggesties. En bestellingen – ja, die ook. De Bush Brothers staan open voor contact. Via dit formulier, via de telefoon of via een bezoek aan onze kwekerij.

Balloon

Zijtwende 30
2678 LJ De Lier
Nederland

52.51 ºN / 13.39º

Wij gebruiken deze gegevens alleen voor het verlenen van onze service en worden niet aan derden verstrekt. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.